"Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend." - Albert Camus

"Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu te conduc. Mergi langa mine si fii prietenul meu."

luni, 23 ianuarie 2012

"Promisiunile partidului inexistent"

Pentru ca nu stiu daca ati aruncat un ochi si pe blogul lui Flavian si pentru ca acolo sunt niste informatii extraordinare, va mai aduc si aici o parte din ele. De ce? Pentru ca ideile sunt foarte bine punctate, pentru ca sunt atat de clare incat nu stiu ce as putea sa mai adaug si pentru ca vreau sa le impart cu voi.

Daca tot traim vremuri tulburi din punct de vedere social si politic, va fac cunoscut un articol care ar trebui sa ne faca sa cugetam. Gasiti link-ul aici dar si mai jos:

"Ce va promite asadar partidul inexistent ? Majoritatea partidelor va promit bani mai multi. Noi nu va promitem bani daca votati partidul inexistent. V-am da cu placere bani, dar bani ati avut si in anii 90 si la ce v-au folosit ? Ati trecut de la Balcescu la Brancusi, apoi la Antipa si Eminescu, apoi la Iancu si Iorga. Se schimbau pozele pe bancnote lunar. Apoi s-au taiat zerourile si am luat-o iar de la capat. Credeam ca v-ati vindecat de bani pana acum. Daca vreti sa va jucati cu timbre nu aveti decat sa vi le imprimati singuri.

Altii va promit ajutoare, cresteri de pensii, mariri de salarii. Noi nu va putem promite nici asta. Nu va promitem ajutoare. Statul va ia acum 1000 de lei prin taxe sau impozite. Va da inapoi 300 prin ajutoare si subventii, 200 cheltuie pe salariile celor care fac colectarea si redistribuirea taxelor, iar restul de 500 raman la bataie pentru ciolanisti. Noi nu va promitem ca altii ca o sa ridicam ajutoarele de la 300 la 400 de lei. Imprimand intre timp alte 200 ca sa ne ramana si noua de un suc, sa nu ne stea ciolanul in gat. Noi in schimb va promitem ca va lasam mia intreaga sa faceti ce vreti cu ea.

Celor care mai viseaza la pensii: nu va putem promite nici asta. Sunt 18 milioane de persoane cu drept de vot in tara asta si doar 3 milioane angajati in sectorul privat. Schema piramidala care a functionat pana acum se incheie. Ca sa o putem duce mai departe, ar trebui sa facem iar cate cinci copii de familie ca pe vremea voastra si sa-i impozitam pe ei pentru pensiile voastre. Dar nu mai poate merge asa la infinit. Stim ca la FNI au suferit oameni, dar asta e nimic pe langa caritasul pensiilor organizat la nivel de stat. Stim ca ati muncit pe vremea comunistilor, stim ca ati muncit si umatorii 20 de ani si ca tocmai iesiti la pensie. Ne pare rau, dar sacul lui mos craciun este gol. Iar pe tineri nu-i mai putem jumuli, ca nu au nici o vina. Nu ei i-au votat de atatea ori pe cei care v-au furat banii o viata intreaga. Ei ne vor vota acum pe noi, tocmai ca sa nu mai pateasca la fel ca parintii lor. Oricum daca-i scutim de impozite le va ramane destul cat sa va ajute si pe voi, mult mai bine decat am fi reusit noi sa o facem.

Nu va promitem nimic nici celor cu credite. Am prefera sa va rezolvati singuri problemele cu bancile. Ce va promitem insa este ca vom elimina monopolul BNR asupra imprimarii de moneda fara acoperire si furtul prin inflatie. Veti putea alege sa folositi orice moneda doriti sau veti putea sa renuntati de tot la moneda, aveti libertate totala la acest capitol. La fel de libere vor fi si bancile sa dea faliment daca dau credite la dobanzi exorbitante. Nu va avea cine sa le mai ajute manipuland cursul valutar sau dandu-le pe mana banii deponentilor prin micsorarea RMO. Nici nu vom mai baga in datorii toti oamenii din tara asta pentru a lua bani de a FMI si a le salva lor fundul. Acum ati invatat ce inseamna un contract scris cu litere mici si grija mare cand mai semnati data viitoare asemenea aberatii.

Politie si armata. Am prefera sa reducem la minim costurile. Nu ni se pare normal ca statul sa va bage cu forta mana in buzunar pentru asa ceva. Pentru a asigura totusi un minim de organizare si ordine pe strazi va cerem sprijinul voluntar. Asa cum s-a intamplat in campania let's do it romania. Cei care doresc sa-si ofere timpul liber sau resursele pentru binele tuturor ne vor ajuta voluntar, nu obligatoriu. Oricum consideram ca investitiile inutile in armament cu care sa bombardam apoi oameni nevinovati si sa distrugem ceea ce altii s-au muncit sa construiasca reprezinta un comportament aberant. Ni se pare la fel de stupid sa cheltuim banii vostri pe radare ultra-performante montate pe loganuri de 70.000 de euro cu care sa va jumulim apoi tot pe voi de amenzi.

Nu va promitem legi. Nu ni se pare normal ca noi, o minoritate, sa luam hotarari pentru voi, o majoritate. Singura lege este cea a bunului simt. A ideii de reciprocitate si asa-zisei reguli de aur nescrise pe care o practicam majoritatea dintre noi automat. Oricum legile actuale nu mai au nici o legatura cu lumea reala. Sunt simple aberatii scrise cu dedicatie si scornite de grupuri de lobby pentru a servi unor companii. Sau spre folosul unei anumite minoritati a lumii de afaceri care incearca astfel sa controleze o majoritate prin intermediul parghiilor statului. Scapam cu aceasta ocazie si de hotelul parlament in care o gramada de persoane cu pretentii prea mari si minte prea putina dorm tot pe banii nostri.

Dupa cum observati probabil, pana acum nu v-am promis mai nimic. Ce am putea totusi sa va promitem ? Adevar si libertate. Spunea cineva ca in vremuri ale minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar. Iar un alt intelept zicea ca cel care isi sacrifica libertatea pentru securitate temporara nu merita nici libertate, nici securitate si risca sa le piarda pe amandoua. Daca vi se pare putin ceea ce va promitem, inseamna ca nu suntem cea mai buna optiune a dumneavoastra si in cazul acesta va rugam sa alegeti un alt partid. Va multumim."

Cateva adaugiri:
1. Daca v-ati uitat la restul materialelor postate pana acum, probabil veti observa ca viitorul este sumbru si ca deja incepe sa ne afecteze.
2. Suntem oameni responsabili si avem primit un drept de vot pentru care unii au luptat si pe care va trebui sa il folosim in scurt timp. De aceea va rog sa mai cititi o data acest post precum si The Story of Broke. Avem multe de invatat. Apropos...ati observat si voi ca doar cateva sute de oameni care protesteaza fara sa stie clar pentru ce, reusesc aproape sa dea jos un guvern????? Toata stima. Aceasta ar trebuie sa fie o lectie a ceea ce pot face impreuna oamenii.
3.  Eu cred ca inca mai avem sanse sa evoluam fara sa asistam la un colaps de proportii cu conditia de a ne implica activ si de a asculta si ce au ceilalti de zis.
4. Democratia este cel mai de pret lucru pe care l-am primit (pentru ca noi nu am facut ceva anume pentru ea - ne-a fost data pur si simplu), dar de care noi nu avem grija deloc. Vesnica intrebare: daca nu noi, atunci cine?

Noi suntem responsabili de absolut tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Noi avem toata puterea. Noi ii votam pe politicieni. Noi lucram in corporatiile multinationale. Noi suntem nucleul economiei. Noi putem reprezenta evolutia. Trebuie doar sa constientizam puterea pe care o avem si sa fim responsabili pentru fiecare decizie luata. Nimic nu este posibil fara noi.

PS: Sa nu vi se urce la cap, prin "noi" inteleg noi ca comunitate, noi impreuna. Eu singur sunt doar un nebun care abereaza :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu