"Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend." - Albert Camus

"Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu te conduc. Mergi langa mine si fii prietenul meu."

miercuri, 25 decembrie 2013

Despre scoala si educatie

Pentru ca citit despre foarte multe informatii minuntae legate de sistemul de scolarizare si despre educatie  care mi-au schimbat radical modul de gandire, vreau sa le impart cu cei care vor sa inteleaga cum si de ce sa isi educe cat mai bine copiii.

Prin intermediul urmatoarelor cateva articole vreau sa le transmit parintilor dar si copiilor/tinerilor care vor ajunge sa le citeasca ca au o lume absolut minunata in fata pe care o pot modela asa cum isi doresc, dar sistemul actual de invatamant reprezinta o piedica in acest scop. Sa nu va fie frica de ce vor spune cei din jurul vostru, daca credeti cu adevarat intr-o idee, acum puteti mai usor ca niciodata sa o puneti in aplicare pentru ca aveti acces la o infinitate de informatii. Trebuie sa fiti curajosi si creativi!

Pentru ca informatiile sunt foarte multe si extrem de graitoare voi incerca sa le grupez nealterate in cateva articole pentru a nu face un articol mare si obositor dar si pentru ca imi doresc sa salvez pe acest blog multe din aceste informatii pe care nu le-am vazut prin prea multe locuri iar daca as da numai link-urile am risca sa le pierdem continutul.

Este important sa intelegem cel putin actiunile in care ne investim cea mai mare parte din viata pentru a decide in mod constient directia in care vrem sa ne indreptam. In oricare din categorie ne-am afla - copil, adult, parinte, student, profesor, etc - trebuie sa incercam sa intelegem care este rolul scolii, ce inseamna educatia si care este rolul ei, ce inseamna sa fii fericit, etc. Cred ca totul vine de la o intrebare simpla la care fiecare in parte trebuie sa ii gasim raspunsul: Care este scopul meu in viata si ce pot face in cursul vietii pentru a atinge acest scop?
Chiar daca sistemul si toti oamenii din jurul va indruma intr-o anumita directia, nu trebuie sa va fie frica sa incepeti sa va puneti intrebari. Am ajuns intr-un punct unde avem asa de multe informatii la indemana incat putem invata absolut orice, avem puterea de a schimba si modela lumea in care traim asa cum ne dorim, este novoie doar de curaj din partea fiecaruia dintre noi. Curaj ca sa avem puterea sa pasim in afara drumului batatorit de societate, curaj ca sa invatam lucuri noi si sa facem lucrurile intr-un alt fel fata de cum fac toti cei din jurul nostru.

Va rog sa urmariti toate filmuletele si informatiile din aceste articole pentru ca explica mult mai bine decat as putea eu sa o fac toate lucrurile de care v-am vorbit mai sus - cum a aparut sistemul de scolarizare, care este scopul lui, dar mai ales ce sisteme alternative avem si cum putem sa ne educam cu adevarat copii pentru a trai LIBERI si FERICITI!

Din cate veti putea vedea si din urmatoarele cateva articole, sistemul actual de invatamant (si nu numai, dar acum vorbim doar de invatamant) functioneaza foarte bine conform cu planul dupa care a fost gandit.

Sistemul actual reuseste foarte bine sa tina tinerii departe de piata muncii destul de mult pentru pentru a nu deveni o problema, timp in care acestia sunt niste consumatori perfecti pe banii parintilor. Pe de alta parte actualul sistem de invatamant reuseste foarte bine sa creeze absolventi incompetenti, slab pregatiti, obedienti in absolut orice aspect al vietii.
A venit momentul sa intelegem ca exista o direfenta foarte mare intre scoala si educatie si ca exista metode diferite prin care le putem realiza pe oricare dintre cele doua.



Sper ca in urma citirii acestor informatii sa vedem cu alti ochi sistemul actual de invatamant dar si posibilitatile pe care le avem pentru a le oferi copiilor nostri un viitor mai bun si o educatie care sa le permita sa paseasca cu incredere catre orice obiectiv pe care si l-au propus ei insisi.

Alte informatii utile:
- Educatia pentru turme – efectele nocive ale scolii asupra copiilor
- Educatia pentru turme



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu