"Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Just walk beside me and be my friend." - Albert Camus

"Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu te conduc. Mergi langa mine si fii prietenul meu."

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Intoarcerea la origini - Revolutia fiecaruia dintre noi

Dupa adanci si indelungi procese de gandire am ajuns la concluzia ca singura solutie de a redeveni oameni este sa ne intoarcem la origini. Ne nastem din pamant, ajungem in pamant si traim intre betoane. Este absurd. Singurul mod in care putem sa experimentam libertatea, frumusetea, fericirea este pe pamant, in natura.

Am devenit "profesionisti", doctori, ingineri, economisti, etc, dar nu mai stim sa mai fim oameni, nu mai avem timp sa traim, sa ne bucuram de cei dragi, sa fim frumosi.



Daca simtiti ca ceva nu este in regula in lumea in care traiti, trebuie sa schimbati ceva, ceva din ceea ce faceti in fiecare zi pentru ca doar experimentand putem sa ne redescoperim, pentru ca fiecare in parte suntem minunati.

Revin la un indemn foarte serios gasit pe internet si pe care vi l-am mai impartasit: "Get a small piece of land. Grow your own food. Live in a very small house. Make your own energy. Learn the meaning of "enough". Stop supporting the "people" and "organizations of people" that are raping and pillaging the planet. These actions are enough to change the world."

Este foarte usor sa schimbam lumea in care traim, trebuie doar sa ne punem ideile in aplicare, sa nu ne fie teama de esec. Vom incerca o data, de doua ori, dar in final vom reusi tot ceea ce ne propunem.

Trebuie sa incepem sa visam si sa ne cream un viitor minunat impreuna. Trebuie sa incetam sa mai asteptam solutii de la cei care nu le au. Trebuie sa incepem sa ne rezolvam singuri problemele pentru ca in zilele noastre exista solutii la absolut toate problemele.



Daca ati urmarit informatiile furnizate pana acum pe acest blog cred ca ati inteles deja ca tot ceea ce facem in fiecare zi este in contradictoriu cu ceea ce ar trebui sa facem. Ne irosim zilele si energiile intr-un mod total neconstructiv.

Trebuie sa mai descoperim ca in jurul nostru exista oameni extraordinari care se lupta si reusesc sa realizeze lucruri absolut minunate. Acestia sunt oamenii pe care trebuie sa ii sustinem si pe care trebuie sa ii descoperim.


Va recomand cu caldura si articolele/filmuletele urmatoare:
0. Vladimir Megre - Anastasia 
1. Votul si alegerea
2. Ştefan Manea (Hofigal) Suntem ţara cu cel mai bun pământ. Dar nu ştim să-l preţuim!
3. Richard Heinberg: why end of growth can mean more happiness
4. Romania altfel - harta celor care au inceput sa schimbe lumea.
5. Romania si comunitatile sustenabile
6. Minunile d-nei Marioara Godeanu
7. Spanish Revolution
8. Schimbarea incepe in noi: Binele si raul
9. Experimente “permaculturale” la Strambeni
10. Reclaiming Our Freedom to Learn
11. Căsuţa de Cob de la Diribao (episodul despre cum să-ţi organizezi viaţa după o obositoare şi benefică dezorganizare)
12. Rezistanbul şi coeziunea socială
13. Un ghid despre organizarea de demonstraţii publice
14. Responsabilitate
15. Maidanezii, corporatiile si illuminati
16. Nu corporaţia face legislaţia
17. Everyday Revolutions by Marina Sitrin 

 

2 comentarii:

  1. asa este,putem schimba in jur iar noi trebuie sa fim exemplul.tu ce ai hotarat sa faci?poate iti urmez exemplul....

    RăspundețiȘtergere
  2. Important este sa facem ceva, orice, doar sa nu ne resemnam si sa asteptam solutii salvatoare de la altii.
    Cred ca pentru cine a urmarit macar o parte din informatiile prezentate pe acest blog, ideile sunt clare.
    Una din solutiile pe care eu o vad este sa incercam sa fim cat mai putin dependenti de sistemul actual. Aici energia este o problema destul de importanta, dar macar sa facem noi restul si sa ramana doar asta.
    Cateva exemple din ce incerc sa fac eu:
    - cultivare legume in gradina proprie si invatatul acestei arte (de la strans si selectat seminte pana la tot felul de tratamente naturale pentru a fi cant mai putin dependent de sistem, si de ce nu pentru o sanatate mai buna);
    - crearea cu propriile puteri a cat mai multe lucruri (de la constructii mici pana la sapunuri si creme). Sigur natura are mai multe de oferit decat sistemul medical actual. Singurele lucruri care conteaza si care raman cu adevarat sunt abilitatile noastre; ceea ce stim sa facem. Lucrurile materiale vin si pleaca, dar daca invatam sa facem ceva cu mainile noastre, acest lucru ne ramane toata viata.
    - aprofundarea a cat mai multor informatii care simpt ca mie imi dau o oarecare autonomie.
    - cel mai important mi se pare ceea ce ai facut tu, inceperea discutiilor cu alti oameni. Orice am face, singuri suntem "mancati". Trebuie sa intelegem ca doar impreuna vom putea face ceva mai bun.

    Dupa cum am spus si in acest articol: "Get a small piece of land. Grow your own food. Live in a very small house. Make your own energy. Learn the meaning of "enough". Stop supporting the "people" and "organizations of people" that are raping and pillaging the planet. These actions are enough to change the world." Asta iti raspunde la toate intrebarile.

    Foarte foarte important, asa cum zice si motto-ul, nu trebuie sa urmarim actiunile unor oameni ci sa ne le cream pe ale noaste. Este adevarat ca putem sa lucram cu oamenii dar nu este benefic/constructiv sa ii urmam.

    RăspundețiȘtergere